Witamy na forum sojuszu aSA Uni24.
Zaczerpnąłem ten pomysł z forum TRD. Proponuję założyć nowy dział "Floty" aby każdy z sojuszu wiedział, kto jaką dysponuje flotą i w razie potrzeby wiedział do kogo się zgłosić. Chodzi mi tu głównie o bojową + recki, bo kogo interesuje ile kto ma MT czy Statków kolonizacyjnych..
Np.
LM- 6000
CM- 450
Krążki- 700
OW- 1500
Bombki- 300
Niszczarki- 200
Pance- 400
GS- 1
Recki- 800
Myślę, że warto to przemyśleć. Co wy na to?
Ostatnio edytowany przez Ganador (22-07-2008 13:44:11)
Emeryt
Pomyśl jest dobry, ale jak to mam w zwyczaju , chciałbym coś zmodyfikować.
Oczywistym jest, że małym graczom sprawia przyjemność chwalenie się stanem posiadania. Potem rozwijają się, budują flotę, obronę i przychodzi taki czas, że preferencje się zmieniają. Wraz ze wzrostem floty coraz większa rośnie obawa jej utraty.
Często się zdarza, że mniejsi gracze podają większym informacje o swojej flocie w celu zorganizowania kontry bądź podstawki na wypadek ataku agresora. Ta informacja w tym wypadku jest niezbędna. Natomiast odwrotnej sytuacji, gdy duży gracz przekazuje info o swojej flocie małemu, sobie nie wyobrażam. Bo i po co się pytam, czemu miałoby to służyć. Jedynie chyba tylko zaspokojeniu ciekawości tego "małego".
Wrócę do wątku pierwszego.
Obawa o utratę floty nie jest bezpodstawna. Jak to mówią, nie ten wygrywa wojnę, który ma największą armię a ten, który ma informacje.
Tak proszę Panów. INFORMACJE!!!!!!!!!
Informacja o stanie Twojej floty w niepowołanych rękach może być przyczynkiem do jej utraty.
Do tej bazy będzie miał dostęp każdy, również ten który za chwilę z sojuszu odejdzie lub ci, którzy na chwilę przybędą. Kto zaręczy, że ten którego Rubid z sojuszu wyrzuci z zemsty nie sprzeda informacji o jego flocie.
Sam Rubid mówił ile wysiłku trzeba włożyć, aby poznać stan floty przeciwnika. Ile czasu to trwa, a ile radości
przynosi (Wiola) gty to się osiągnie.
Natomiast dane w bazie będą do dyspozycji każdego, a kto zapewni, że etyka jest nadrzędną cechą każdego z Nas.
Na koniec powiem tak. Wyrażam zgodę aby ifo o mojej flocie znalazło się w takiej bazie. I tak te dane są dostępne w RW. Będzie to z pożytkiem dla mnie jak i tych, którzy ewentualnie będą chcieli z mojej pomocy skorzystać, jak i tych, którzy będą chcieli mi pomóc.
Pozdrawiam
Gość
Można napisac kto ile moze zaoferowac Recków wrazie czego , chociaz i w to watpie ze miało by sie przydac
Zgadzam sie ze Szpica:) co to pokazywania floty:)
pozdrawiam
Nie zgadzam się z tym w 100 %, ale jeżeli nie chcecie owego działu to obędziemy się bez niego..
Ja osobiście nie rozumiem tylko jednego, czemu można się aż tak bać pokazania swojej floty wśród sojuszu.. Moim zdaniem to nic strasznego, a jeżeli nie będziesz chciał, nie musisz się wpisywać..
Senior
Bać się, nie ma czego . bo kto będzie chciał i tak pozna skład waszej floty , moze nie dokładny ale w przybliżeniu .
wystarczy poszukać ,policzyć i poskanować trochę .ważniejszą informacją jest , gdzie stacjouje j jakie fsy robi gracz ,jaka jest jego aktywność , czy jest schematyczny ,itp. itd.
W sile wieku
Pomysł zatwierdzony.
założę temat w którym każdy kto będzie chciał poda skład swojej floty i swoje techy.
Ułatwi to skombinowanie ACSa, podstawki lub kontry.